1. Cukrová třtina
V Dominikánské Republice jsme dosáhli výhradně té nejlepší cukrové třtiny. Poté, co se poseče a uvolní pomocí jeřábu, rozřeže se na malé kousky pro usnadnění zpracování ve mlýně.
Tam se cukrová třtina rozdrtí do šťávy.
2. Fermentace
Tento biochemický proces umožňuje přeměnu šťávy cukru za pomoci kvasinek na alkohol. Pomocí specifických podmínek, jako je pH, teplota a koncentrace živin, se výkony kvasinek ještě podporují.
Stupeň alkoholu dosahuje v tomto okamžiku pouze 7-8% obj.
3. Destilace
Cílem destilace je zvýšení obsahu alkoholu, aby se dosáhlo žádoucích chutí a nežádoucí byly odstraněny.
Ron Barceló používá metodu pro rovnoměrného rozložení silných alkoholů, čímž se výsledný produkt stává měkkým, kulatým rumem.
4. Zrání
Nejméně 18 měsíců zraje náš rum v amerických dubových sudech po whiskey, dodává mu barvu, aroma a nesrovnatelnou chuť.
5. Mísení
Mísení je tajemství domu Ron Barceló, po letech zkušeností výroby a tradice produkce rumu - samozřejmě vždy pod dohledem našich mistrů míchačů a pod přísnou kontrolou kvality.