Když Kryštof Kolumbus přivezl cukrovou třtinu do Karibiku, netušil, že tím položí základ pro světovou produkci rumu... a založil tím úspěšnou kapitolu v celé Karibské oblasti.

Julian Barceló, mladý podnikatel z Dominikánské republiky, měl vizi: chtěl vytvořit jedinečný rum, jaký ještě Karibik neviděl a založil v roce 1930 v Santo Domingu společnost Barceló & Co. Jeho plán fungoval, značka se rychle etablovala a vznikla jedna z největších a nejprestižnějších rumových distilerií v Karibiku.

Kdo chce přinést svoje kvality do světa, musí přinést jen to nejlepší. Tak došlo v roce 2000 ke spojení Ron Barceló a několika španělských firem. Toto partnerství vyústilo ze 75 letých zkušeností v oblasti zpracování, výroby, prodeje a mezinárodního marketingu rumu.

Dnes je Ron Barceló ve více než 50 zemích, došlo ke spojení kvality a tradice - sen Juliana Barcelo se stal skutečností.


V roce 1970 bylo "Ron Barceló Añejo" přidáno do produktové řady a patentovaná unikátní jantarová láhev s názvem "Pitufita".

V roce 1980 bylo Ron Barceló na špičce seznamu nejlepších národních rumu. Don Miguel Barceló – syn zakladatele, produkoval poprvé v roce 1980 "Ron Barceló Imperial". To bylo o dvě desetiletí později oceněněno jako "Nejlepší Rum ve světě", prestižním nápojovým zkušebním institutem - Sing Institute of Chicago - s nejvyšším počtem bodů v historii institutu.